Download as Richie Ad zip file

Vihdoinkin aidosti paikallinen radio!

Viritä radiotaajuudeksi 102,0, niin tiedät mitkä ovat Savon kuumimmat puheenaiheet.

Kuvassa radion päätoimittaja Mika Aro sekä juontajat Sami Turunen ja Hanna Hahl.

Mainos | Nyt tarkkana Kuopion seutu ja sormi valmiiksi radiovirittimelle, sillä upouusi Savon Aallot aloittaa toimintansa marraskuussa.

Savon Aallon aloittamisen eteen on tehty pitkään ja huolella valmisteluja, joten päätoimittaja Mika Aro odottaa jo malttamattomana sitä, että Vuorikadun studiosta Kuopiosta päästään virallisesti ääneen.

– Savon Aallot on radiokanava, joka kertoo mitä Savossa sattuu ja tapahtuu. Tuomme esille paikallisia ihmisiä, ilmiöitä ja puheenaiheita. Kuuntelemalla meitä tietää, mitä täällä Savossa tapahtuu, Aro kertoo.

Aro kuitenkin painottaa, ettei Savon Aallot ole mikään vakavasävytteinen uutisradio.

– Toki juontajien puheissa voivat vilahdella myös valtakunnallisesti pinnalla olevat asiat, mutta nekin kytkeytyvät jollakin tavalla kuuluvuusalueellemme. Me emme halua vaipua synkkyyteen vaan teemme juttuja ilon ja positiivisuuden kautta. Luomme fiilistä, joka tarttuu koko alueelle!

Kuuntelijat vahvasti mukana radion tekemisessä

Mika Arolla on lähes 30 vuoden kokemus radioalalta ja hän ollut kaksi kertaa Radiogaalassa ehdokkaana vuoden paikallisradiojuontajaksi. Uuden radiokanavan aloittaminenkin on hänelle tuttua juttua.

Savon Aallon toinen juontaja on siilinjärveläinen Hanna Hahl, jolla on myös pitkä kokemus radiossa työskentelemisestä. Tiimin täydentää Sami Turunen, joka muuttaa pääkaupunkiseudulta takaisin Savoon.

– Myös Samilla on mittava ura radion parissa ja hän on valmis ammattilainen, jolla on upea radioääni. Sami tulee juontamaan lauantain ohjelmaa, jossa on tarjolla kevyempää ja viihteellisempää sisältöä. Meillä on kasassa hyvä tiimi, joka tulee loistavasti toimeen ja se kuuluu varmasti myös kanavan kuuntelijoille, Aro iloitsee.

Vahvasti paikallisen sisällön lisäksi Savon Aallot ottaa kuulijansa vahvasti mukaan radion arkeen.

– Haluamme aktivoida kuulijoitamme ja ottaa heitä mukaan lähetyksiin. Meillä on tulossa esimerkiksi kilpailuja ja studioon voi lähettää soittaa tai lähettää viestiä, jos esimerkiksi näkee tien päällä jotain tai on muuten vain meille asiaa.

Tämän lisäksi lauantaisin kuulijat pääsevät toden teolla osallistumaan, sillä lähetykseen otetaan vastaan toiveita musiikista, legendaarisia terveisiä tai vaikka kertomuksia omasta musiikkimausta.